Despre mușchiul natural

Proveniență

Povestea mușchiului natural folosit în produsele noastre începe în zona cercului polar, acolo unde este habitatul său . Cunoscut în mod generic sub denumirea de mușchi, acesta este de fapt un lichen care are în mod natural culoarea albă și reprezintă o sursă de hrană importantă pentru reni, în special în lunile de iarnă.

De aceea, mușchiul are un rol important în ecosistem și tot din această cauză grija noastră este orientată către conservarea mediului înconjurător: colaborăm cu parteneri care respectă reglementările stricte impuse în domeniul protejării mediului în zona Scandinaviei: mușchiul nu este cules din aceeași zonă într-un interval mai mic de 6 ani și, pentru a se asigura dezvoltarea viitoare a licheanului, atunci când este cules, oamenii imită mișcările realizate de reni atunci când îl smulg pentru a-l mânca.

Prelucrare

După culegerea mușchiului, acesta este fie păstrat în culoarea lui naturală (alb) sau scufundat într-un pigment organic, pentru a se obține una din frumoasele nuanțe utilizate în produsele noastre. Suplimentar, licheanul este tratat cu o soluție salină pentru conservarea lui și pentru a se menține în timp moale la atingere. În această stare de conservarea nu poate să mai crească, deci nu se va dezvolta necontrolat pe peretele dumneavoastră, dar este încă viu, având nevoie de umiditatea din aer pentru a-și menține caracteristicile de elasticitate și de senzație „de racoare” la atingere.

Mușchiul natural oferă un aspect excepțional oricărui spațiu, având un impact vizual deosebit. Acesta se pretează decorării atât spațiilor publice precum showroom-uri, expoziții, hoteluri, restaurante, cafenele, spa-uri, săli de fitness, etc, cât și a locuințelor. Această plantă transformă interiorul într-un spațiu mai primitor, mai sănătos și mai aproape de natură.

Specificații tehnice

Culori disponibile

Mușchiul este un material natural cu caracteristici individuale, astfel variația culorilor este specifică acestuia, iar culorile prezentate de noi pot avea ușoare variații.

De asemenea, setările monitorului dumneavoastră sau ale imprimantei pot cauza modificări ale culorilor prezentate.

Culorile prezentate sunt disponibile în limita stocului.

Rame

Ramele sunt realizate de Echipa VerdePePerete și sunt create din lemn de brad, fiind disponibile în trei variante: